dramaten.jpg
Dramaten får avbrottsfri strömförsörjning.

Säkrar avbrottsfri kraft på Dramaten

Instalcobolaget JN Kraft har i ett projekt varit med och säkrat avbrottsfri elkraft på nationalscenen Dramaten i Stockholm. Lösningen innebär att Dramaten är en av de scener i Sverige som ligger i framkant inom området avbrottsfri strömförsörjning.

Dramatens tidigare elanläggning var gammal och känslig för nätbortfall. Det krävdes en helt ny lösning för att framtidssäkra en avbrottsfri kraft.

– Det känns verkligen kul att vi är med och säkrar driften i en så här historiskt unik miljö, berättar Emil Gustafsson, projektledare på JN Kraft.

Projektet genomfördes i ett nära samarbete med beställaren Coromatic som JN Kraft har ett nära samarbete med.

Den nyinstallerade reservkraften säkrar upp Dramaten vid ett strömavbrott. Det gäller bland annat maskincentralen som används för att snurra scenens olika delar och andra funktioner. Med den nya lösningen kommer det inte att märkas om ett strömavbrott inträffar. Det betyder även att Dramaten är en av de scener i Sverige som ligger i framkant inom området avbrottsfri strömförsörjning.

– En av många utmaningar i det här projektet var de trånga passagerna för att få in alla saker som krävdes för att bygga anläggningen, säger Emil Gustafsson.